Esenciální olej Levandule

249 Kč –24 %
esencialni olej levandule
249 Kč –24 % 190 Kč
Skladem

Olej, který se získává parovodní destilací květů levandule k lékařským

a kosmetickým účelům

Patří k silicím s nejširším spektrem použití

Detailní informace

Detailní popis produktu

Olej se získává parovodní destilací květů. Název levandule pochází z latinského „lavare“, což znamená „koupat se, omývat se“ (staří Římané používali levanduli k provonění vody v lázni). Vždy se však používala zejména k lékařským a kosmetickým účelům a patří k silicím s nejširším spektrem použití.

Léčivé účinky na tělo

Má všestranné hojivé účinky na poranění kůže: oděrky, spáleniny, řezné rány, hnisavé mokvající rány, štípnutí hmyzem. Zklidňuje a snižuje krevní tlak.

Působí proti křečím a má analgetické účinky, a je tak vhodný k aplikaci např. při kolice, menstruační či revmatické bolesti, svalové ztuhlosti.

Používá se i při infekcích dýchacího ústrojí, chřipce, bronchitidě a krčních infekcích. Osvědčený prostředek proti vlasovým vším a striím.

Léčivé účinky na duši

Uklidňuje při nervovém napětí, hysterii, depresi, panice, citovém šoku a nespavosti. Pomáhá při nervové úzkosti plynoucí z plachosti, rozpačitosti a z nahromaděných nevyjádřených pocitů.

Levandulová silice snižuje krevní tlak. V případě nízkého krevního tlaku je nutná opatrnost při používání.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: